scherpinstrafrecht.nl

Online uw recht

Hoe vind je een goede paralegal?

Een goede paralegal vinden is lastig. Als kantoor doen we veel kleine strafrechtzaken waar een paralegal een heleboel kan betekenen. Zo helpen ze me een ruwe schets op te zetten van de stukken, en zijn ze expert in papierwerk wegwerken. Zeker bij zaken waar een cliënt van fraude wordt beschuldigd is een extra paar ogen extreem nuttig. Maar goede paralegals zijn lastig te vinden, zeker als kleiner kantoor. Ik ben naast advocate ook office manager, inkoper en manager voor mijn afdeling. Dan is HR erbij nemen eigenlijk teveel. Daarom heb ik mijn paralegal gevonden via het volgende uitzendbureau Den Haag.

Werving perikelen

In het begin maakte ik vooral gebruik van student stagiaires. Die zijn altijd ontzettend welwillend om aan echte zaken te werken. Voor dat soort detailwerk als door een vuistdikke stapel transacties gaan was dan ook een fluitje van een cent voor ze. Maar de opleidingskosten worden steeds hoger, en vragen steeds meer rompslomp. Op een gegeven moment moesten we eigenlijk een keuze maken. Of we namen 5 stagiairs zodat we het goed konden regelen, of geen. Uiteindelijk moesten we voor het laatste gaan. Dat vond ik erg jammer, want het is goed om terug te geven. Ik heb immers ook een opleiding genoten die het kantoor dekte. We hebben nog even nagedacht over leningen, maar dat was dan ook meteen zo een manier van binden. Ik en mijn partner vinden dat ze best hun vleugels mogen uitslaan om naar een van de grote kantoren te gaan, dat hoort erbij. Met zo een lening verandert die relatie. Bovendien had ik weinig zin om eventueel achter betalingsproblemen aan te gaan. Als je als maatschap achter je stagiairs aan gaat, zelfs voor dit, dan laat je naam toch een bittere nasmaak achter bij de juristen van de toekomst.

Paralegals

Zonder stagiairs schaalde we onze activiteiten terug. Eigenlijk was dat zonde want we waren net aan het groeien. Maar op een conferentie was er een goede presentatie over paralegals in het strafrecht. Dankzij de opleidingen recht op het HBO zijn er nu goed opgeleide paralegals die je kan inzetten. Ik en mijn partner vonden dit het experimenteren waard. Het was lastiger om de juiste persoon te vinden voor de klus. Veel paralegals paste toch meer in de bedrijfssfeer, niet meteen de harde juridische kant zogezegd. Maar door met een bureau te praten vonden we jonge toppers die daar wel trek in hadden. Ik kan het kleinere kantoor aanraden om hier eens naar te kijken.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 scherpinstrafrecht.nl

Thema door Anders Norén