scherpinstrafrecht.nl

Online uw recht

Letselschade advocaat inschakelen

Wanneer iemand een letsel bij jou heeft toegebracht dan wil je daar natuurlijk een vergoeding voor krijgen. Jij zit namelijk met een letsel en ondervindt daardoor vele klachten en je kan waarschijnlijk ook niet meer werken. Daarom is het belangrijk dat je een letselschade advocaat inschakeld zodat je een gepast schadevergoeding krijgt. Hier vind je meer informatie over het inhuren van een letselschade advocaat. 

 

Mishandeling

Er worden de laatste jaren steeds meer jongeren mishandeld wanneer ze avond je gaan stappen. In vele gevallen komt dit door de drank en dat ze in een grote groep zijn. Ze willen dus bij elkaar opvallen en dagen andere personen uit. Vaak mondt dit uit in een vechtpartij en worden een of meer personen zwaar mishandeld. Iemand zwaar mishandelen is ook zwaar strafbaar want een klap op het hoofd kan al te veel zijn. Het komt wel eens voor dat een persoon komt te overlijden door een klap op het hoofd tijdens een vechtpartij. Als jij mishandeld bent en daar letsel aan hebt overgehouden, dan kan jij naast het inhuren van een strafrechtadvocaat ook een letselschade advocaat inhuren. Deze advocaat gaat er dan voor zorgen dat de tegenpartij alle kosten mag vergoeden en ook een letselschadevergoeding claimen betaald. Bij een mishandeling kan dit bedrag enorm verschillen maar de meeste mensen krijgen enkele duizend tot tienduizenden euro’s.

Gebeten door een hond

Als je gezellig met de hond aan het wandelen bent dan kan het gebeuren dat je door een andere hond gebeten word. Dit kan ook gebeuren als er een agressieve hond ontsnapt is en jou als eerste tegenkomt. Een beet van een hond kan zeer pijnlijk zijn en laat ook hevige wonden achter. Dit valt ook onder letselschade en moet vergoed worden door de eigenaar van de hond. Als jij gebeten bent door een hond is het belangrijk dat je een prik ophaalt bij je huisarts of ziekenhuis. Sommige honden hebben namelijk hondsdolheid en dit kan een mens door een beet van een dier ook oplopen. 

 

Hoe schakel je een letselschade advocaat in

Het inschakelen van een letselschade advocaat zoals letselschade.nl is zeker niet moeilijk. Je huidige advocaat voor andere zaken kan daar mee helpen en kan ook samenwerken met de letselschade advocaat. Ook is het mogelijk dat je zelf op zoek gaat naar mogelijkheden. Er zitten namelijk meerdere advocaten gevestigd in de grote steden zoals Rotterdam of Arnhem. Ook kan je de websites van diverse letselschade advocaten bezoeken. 

Verder Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 scherpinstrafrecht.nl

Thema door Anders Norén